1000 tips for småbarnsforeldreHvilke leker arrangerer man i 4-årsbursdag? Hva skal til for å få guttungen til å sove i egen seng? Hvordan holde orden i lekekassene? Hva serverer man en toåring med omgangssyke? Hvordan få barn i ulike aldre til å gjøre husarbeid?

I denne boka deler jeg egne og andre foreldres tips, samt råd fra fagfolk, med deg som har småbarn i huset. Jeg har samlet kunnskap på de områdene i livet vi er mest opptatt av når vi har små barn, for eksempel mat, klær, søvn, barnestell, lek og aktiviteter. Boka er inndelt i ulike temaer og også i forhold til barnets alder, slik at det er lett å finne de rådene som gjør hverdagen for akkurat din familie litt lettere og smartere. De medisinske rådene er kvalitetssikret av lege og spesialist i allmennmedisin Stig Bruset.
Gode råd og tips fra foreldre og fagfolk for den beste hverdagen med barna dine, velprøvde og virksomme – samlet på ett sted!

Klipp fra Klikk.no

1000 tips for småbarnsforeldre-2 Lise Galaasen har skrevet boka «1000 tips for småbarnsforeldre» (Cappelen Damm). Hun har flere eksempler på hvordan man kan organisere seg for å få orden og gode rutiner i hverdagen. Her er noen enkle eksempler og konkrete råd:

  • Knagg til sekken

Fest en solid knagg til veggen som barnet kan henge sekken sin på. Det er oversiktlig for barnet og skaper orden. Jo mer man kan få opp fra gulvet, jo bedre. HUSKELAPPER: Heng opp handlelister og andre huskelister et sted hvor alle i familien ser dem. © Foto: Colourbox

  • Orden i barnas papirer

Lag en perm for hvert barn, der du oppbevarer alle papirer som har med deres hverdag å gjøre, for eksempel helseattester, klasselister, skolepapirer, terminliste for fritidsaktiviteter og morsomme ting å ta vare på – som avisutklipp som angår dem.

  • Handleliste

Heng opp en liste på kjøkkenet der familiemedlemmene skriver på det som mangler i kjøleskapet hver gang dere går tom for noe. På den måten slipper dere å glemme noe på neste handletur.

  • Skolesaker

Venn barnet til at sekken alltid skal pakkes om kvelden. På den måten får dere ro og tid til å lete etter det som måtte være midlertidig borte, og til å finne frem gymtøy som skal pakkes.

  • Ordensvakt

La barnet være «ordensvakt» hjemme. Dette kan rullere i familien. Ukens vakt har kanskje ansvaret for å dekke bordet, tørke av benken og gå ut med søppelet. Klikk.no 2. august 2013

Kjøpe bok?

https://www.tanum.no/_helse-sex-og-samliv/svangerskap-og-fødsel/1000-tips-for-småbarnsforeldre-lise-galaasen-9788202375300
Ebok: https://www.tanum.no/_helse-sex-og-samliv/svangerskap-og-fødsel/1000-tips-for-småbarnsforeldre-lise-galaasen-9788202425074