Mat for barnI samarbeid med faglærer i ernæring Margit Vea, http://www.margitvea.no

Den mest populære av mine bøker for foreldre, solgt i tre utgaver i et opplag på 36 000 eks. De to siste utgavene er skrevet i samarbeid med faglærer i ernæring, Margit Vea, som holder en rekke matkurs for både foreldre og barn. En super bok for alle småbarnsforeldre!

Også de minste fortjener det beste i matveien! Med denne praktiske og morsomme kokeboka er det lett å lage både god og næringsrik hverdagsmat og lekker kosemat. Dropp hermetisk mat på glass – hjemmelagd mat er mye bedre, også for de små. Ikke minst har du da full kontroll på hva maten inneholder. I boka får du en mengde oppskrifter på den aller første faste føden, deilige middager hele familien liker, søtt og sunt og tips om hva du gjør for å få matro ved bordet, hvordan du gir barnet et naturlig forhold til grønnsaker og takler ulike varianter av «liker ikke». Om barnet har allergi, får du gode råd. Rettene i boka er basert på råvarer du får kjøpt i vanlige dagligvareforretninger. Både Margit Vea og jeg forteller om egne og andres erfaringer med barn og måltider. Grøt og brød, enkle og smaksrike småretter og middager fra seks måneder – inndelt etter alder, herlige desserter fulle av næring, barnevennlig krydder og urter, fargerik supermat for barn, egen temadel om små- og storspiste barn, måltidsrytme, hvordan venne barnet til fast føde og skape hygge ved bordet, med barn på restaurant – og mye mye mer.

Omtaler og tilbakemeldinger

av første utgave, som het Kokebok for barnefamilier – bare barnematen. «I høst en gang kjøpte jeg ei bok som jeg synes er utrolig fin, og som har fått meg til å ta det litt mer med ro: Kokebok for barnefamilier – bare barnematen heter den og er skrevet av Lise Galaasen. I den står det bare om barn og mat, og den inneholder en mengde tips og ideer for å framelske matgleden hos de små. Blant annet er et helt kapittel viet små spisevegrere, og et sted der står setningen som jeg iblant ‘klamrer meg til, nemlig: ‘Det er sjelden barn virkelig spiser så lite eller ensidig at det er fare på ferde.’ Anbefaler den boka!» Nybakt mamma, Forfatterbloggen 2004 Mat for barn-2

«Med tanke på hvor få barn som sulter i hjel her i landet – så er det utrolig mange foreldre som bekymrer seg for dette med mat og barn. Vi får besøk i studio av Lise Galaasen som har skrevet en kokebok for barnefamilier. Om hvordan lage god, sunn og spennende mat.» NRK.no 2000

Jeg deltok i serien «Hjemmefronten» 12. desember 2000, der jeg lagde mat i studio, med inviterte barn som smaksdommere. På bildet er jeg i studioet. Jeg var så heldig at opptakene foregikk i Tromsø, der jeg aldri hadde vært før. Et nydelig sted!

Kjøpe bok?

https://www.tanum.no/_helse-sex-og-samliv/svangerskap-og-fødsel/mat-for-barn-margit-vea-9788202376079