Psykisk helse forside, beskåretTakk til det flotte og alltid interessante bladet Psykisk helse, som inviterte meg til å snakke om det å komme seg gjennom tunge tider, og om hva vi kan lære av tøffe kvinnfolk som levde for 100 år sida. “Kampen for tilværelsen” har journalisten kalt reportasjen. En flerbunnet tittel som jeg liker. For slik kan jo livet av og til føles for noen hver.

Bladet kan også by på et interessant intervju med vennene Thomas Kadim og Ruben Lillebø. De er to unge menn som har sine utfordringer, og som deltar på et velgjørende kurs på Jobbhuset i Trondheim. Jeg blir så glad hver gang jeg leser om initiativ og omtenksom kreativitet til beste for andre menneskers hverdag!

Dessuten et langt intervju med en reflektert Gine Cornelia Pedersen fra TV-serien “Ung og lovende”, og som desssuten har utgitt romanen Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos. Dette skriver litteraturanmelder Geir Vestad i Hamar Arbeiderblad om boka:

Gine Cornelia Pedersen beveger seg på grensen til det dumdristige når hun tar utgangspunkt i Ibsens «Peer Gynt» til sin nye roman. Desto mer oppsiktsvekkende er det hvordan hun greier å føre prosjektet i land med både originalitet og en fantastisk språklig energi.

Dette og mye mer (for eksempel søknad om nedleggelse av skidagen på skolen!) kan du lese om i nyeste nummer av Psykisk helse.