Ordglede hos Stein P. Aasheim

Ordglede hos Stein P. Aasheim

For mange år siden fortalte min mor at jeg er i slekt med en som heter Stein P. Aasheim. Jeg hadde hørt navnet. Holdt ikke han til oppunder Mount Everest, eller drev motvinds i retning en pol i nord eller sør, med Næss og Høibakk og de gutta der?

Det går an å gapskratte av sakprosa

Det går an å gapskratte av sakprosa

I litteraturtidsskriftet Prosas siste nummer er det usedvanlig mye spennende å lese. To av essayene fanget i særlig grad min oppmerksomhet fordi de i tillegg til å være velskrevne, er gjenkjennelige og ikke minst veldig morsomme!

Fotballgeniet

Fotballgeniet

Jeg har ikke greie på fotball (ifølge min aller nærmeste familie, som kun består av hankjønn). Jeg blir ledd ut hver gang jeg får et fotballspørsmål i spørrespillet Geni og ikke aner hvem eller hva det spørres etter. For ikke å si da jeg røpet at jeg faktisk hadde misforstått offside-regelen.

Skriv bedre – tips, råd og inspirasjon

Skriv bedre – tips, råd og inspirasjon

Du behøver ikke å være virtuos eller tenke at du skal bli forfatter for å skrive. Her har jeg samlet tips og råd jeg håper du kan få glede av, enten du vil formulere deg godt på Facebook, skrive familiehistorien din eller en roman. Eller noe annet.

Backstage på biblioteket

Backstage på biblioteket

I disse vårlige førpåskedager farter jeg rundt til Hedmarks og Opplands bibliotek og litteraturhus for å fortelle om min farmor Jenna og skogsbygdas indre liv for 100 år sida. Det er et privilegium å få stå foran oppriktig interesserte tilhørere, som jeg gjør, dag etter dag.

Den lange veien til kunnskap

Den lange veien til kunnskap

Tusenvis av skoleelever har i disse dager vandret ut av skoleporten med uendelige mengder fritid foran seg. Endelig fred for kørka lærere, kompliserte ukeplaner og kompromitterende dokumenter som igjenklistrede konvolutter med skolen skolens logo og foresattes navn utenpå. Kort sagt: Fri fra hardt arbeid for en stund.
Skjønt hardt og hardt.

Forfattermøte: Kristine Næss

Forfattermøte: Kristine Næss

I romanen “Bare et menneske”, som ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2015, utforsker Kristine Næss hva det vil si å være voksen, å ta ansvar, og hva som må være på plass i samfunnet for at man skal klare å utvikle kjærlighetsrelasjoner. Dette snakker hun om under sitt besøk på Nordtvet bibliotek i Oslo.

Velkommen til min litteraturblogg

Velkommen til min litteraturblogg

Jeg var av dem som likte å skrive stil på skolen. Ikke slik at jeg stormet hjem og satte meg til skrivepulten den dagen vi fikk en stiloppgave. Men slik at da jeg først kom i gang, var jeg nærmest ikke til å stoppe.