Bokomtaler
Her skriver jeg om bøker jeg digger, liker eller elsker, nye bøker, gamle bøker, bøker det er noe ekstra ved. Det spiller ingen rolle hvilket forlag de er utgitt på. Mitt mål er å inspirere og begeistre, og kan jeg bidra til at du blir kjent med en ny forfatter eller nye sider ved litteraturen, er jeg superfornøyd. Om du har lyst til å dele og/eller kommentere, blir jeg glad.
GJESTESKRIBENT
Rune Johnsen er gjesteblogger på Ordglede, hjertelig velkommen! Les mer om ham her: https://ordglede.no/om/
Erlend Skjetne: KLEDA ER GJENNOMVÅTE
Selvmord, et dårlig ekteskap og et vaklende far og sønn-forhold. Det er noe av det denne boka handler om. Og tro meg; selv om det høres tungt ut, er boka en diamant. En av de aller beste jeg har lest i år.
Om ikke Den Beste.
Saša Stanišić: DER DU KOMMER FRA
Enkelte bøker inneholder tanker, meninger eller setninger som blir husket i lang tid etterpå, kanskje glemmer man dem aldri. Noeb litteraturkritikere kaller dem sitatmaskiner og mesterverk. Der du kommer fra er en slik bok.
Erlend Loe: FORHANDLE MED VIRKELIGHETEN
«For litt siden ropte en taxisjåfør Føkk deg, din hore! etter meg, etter at jeg hadde gjort ham oppmerksom på at han skapte en farlig situasjon (…). Jeg tenkte ikke engang at han var en idiot. Jeg nærmer meg muligens et slags mentalt sykkelnirvana.»
Anne Nyheim: ENKEPALASSET
En ambisiøs roman som kunne vært strammere redigert, men som har både sjarm og hjertevarme.
Ida Jackson: MORFAR, HITLER OG JEG
Ønsker du et dypdykk i ekstremismens vesen, et sjeldent innblikk i hvordan man kan se sine medmennesker fra flere sider og et varmt portrett av en person som samtidig fremkaller de forferdeligste avskyreaksjoner, les denne boka!
Carlo Rovelli: SYV KORTE LEKSJONER I FYSIKK
Bøker om fysikk selges normalt i et par hundre eksemplarer i Norge. Plutselig var den italienske kvantefysikeren Carlo Rovelli på bestselgerlistene, også i Norge, for noen år tilbake. Hvorfor?
Jón Kalman Stefánsson: HISTORIEN OM ÁSTA
Hvor mange liv rommer egentlig forfatteren, som klarer å skrive på denne måten, som holder meg fast i sitt univers, nærmest lenket, uten at jeg kan rive meg løs? Min beundring for denne forfatteren tar ikke slutt.
Ingvar Ambjørnsen: EKKO AV EN VENN
Ingvar Ambjørnsen har rendyrket Elling i all sin bredde og høyde og øvrige utstrekning i den etterlengtede nye boka, 20 år etter den forrige. Det er liksom ikke engang forfatteren som har skrevet boka. Det er Elling selv. Han har omsider funnet noen verktøy som gjør...
Karin Smirnoff: JAG FOR NER TILL MIN BROR
Av og til når jeg er ferdig med å lese en bok, føler jeg noe som ligner sorg. Det er som å ha fått en ny vidunderlig venn som bare er innom noen timer. Slik er det med Karin Smirnoffs debutbok “Jag for ner till bror”. Den er også utgitt på norsk.
James Wood: SLIK VIRKER LITTERATUREN
Slik virker litteraturen er en av de mest briljante bøker om litteratur jeg har lest. Gjennom boka forstår vi mer av litteraturens vesen på dens egne premisser, dens irrganger, muligheter og skjønnhet.
Arild Molstad: I STORE FORFATTERES FOTSPOR
Dette er en bok for den som ønsker å gå hånd i hånd med tolv fremragende forfattere og oppdage verden og litteraturen sammen med dem. For et herlig selskap!
Jón Kalman Stefánsson: SOMMERLYS OG SÅ KOMMER NATTEN
Dette er en slik bok som ansporer en til å løpe ut i gaten, stoppe biler, busser, trikker, syklister og gående og rope ut: Les den! For all del!
Alex Schulman: BRÄNN ALLA MINA BREV
Alex Schulman vever tre ulike perspektiv og tidsperioder sammen til én besettende fortelling. Han avdekker en gripende kjærlighetshistorie og dets tragiske konsekvenser. Det er en dypt personlig skildring av lidenskap og hat, og hvordan et kortvarig, men uforglemmelig møte kan sette spor gjennom flere generasjoner og vise fram arvesynden i all sin velde.
Tommy Kinnunen: LYSET BAK ØYNENE
Tommi Kinnunen, finsk, fremragende forfatter. Anbefales!
4 FINE BØKER OM FØLELSER
Jeg har lest 4 bøker som hjelper oss med å håndtere de vidunderlige, gjenstridige, nødvendige reaksjonene inni oss som kalles følelser.