Ingvar Ambjørnsen: EKKO AV EN VENN

Ingvar Ambjørnsen: EKKO AV EN VENN

Ingvar Ambjørnsen har rendyrket Elling i all sin bredde og høyde og øvrige utstrekning i den etterlengtede nye boka, 20 år etter den forrige. Det er liksom ikke engang forfatteren som har skrevet boka. Det er Elling selv. Han har omsider funnet noen verktøy som gjør...
Alex Schulman: BRÄNN ALLA MINA BREV

Alex Schulman: BRÄNN ALLA MINA BREV

Alex Schulman vever tre ulike perspektiv og tidsperioder sammen til én besettende fortelling. Han avdekker en gripende kjærlighetshistorie og dets tragiske konsekvenser. Det er en dypt personlig skildring av lidenskap og hat, og hvordan et kortvarig, men uforglemmelig møte kan sette spor gjennom flere generasjoner og vise fram arvesynden i all sin velde.

Tove Nilsen: HIMMELSKE TILSTANDER

Tove Nilsen: HIMMELSKE TILSTANDER

Da jeg hadde lest ut Himmelske tilstander, ville jeg bare bla tilbake til side 1 og lese det hele en gang til. Tove Nilsen fremstår som en så klok kvinne, en slags urmor. Jeg får lyst til å legge meg i armkroken hennes og kanskje få svar på noen av livets gåter....
Bøker når snøen kommer

Bøker når snøen kommer

Snøen har lagt seg i høyden i Oslo. Mørket er mindre mørkt, likevel faller natten raskt. For oss som liker å lese, er det perfekt. Her er noen av mine leseopplevelser i høst.

Stig Sæterbakken: IKKE FORLAT MEG

Stig Sæterbakken: IKKE FORLAT MEG

Denne begynte jeg på som lydbok for tre år siden, men den var så mørk at jeg ikke orket å høre den ferdig. Av en eller annen grunn ble jeg likevel trukket mot den. Og det var noe helt annet å lese den enn å høre den. Heldigvis. For ellers hadde jeg gått glipp av en nydelig, om enn smertefull, beretning.